Uusia kursseja ja workshoppeja

Julkaistu 15.2.2019

Vko:lla 8 olemme hiihtolomalla, jonka jälkeen starttaa paljon uusia ryhmiä. Mukaan II-jaksolle voi tulla hyvin, vaikkei olisi käynyt tunneilla I-jaksolla.

Kevätaurinko alkaa ihanasti jo lämmittää! Tervetuloa mukaan ryhmiimme, jotka alkavat helmi-maaliskuussa. Järjestämme lisäksi workshoppeja, joihin voit tulla mukaan kertamaksulla. Alle on listattu myös me kevätkauden viikkotunnit, joissa on vielä tilaa. Mukaan voi hyvin tulla myös kesken kauden, hinta on päivitetty koskemaan kauden loppuja kertoja. Tervetuloa mukaan!

Workshopit kevät 2019 (PDF)

Kaikille

Raskaana oleville (keskustassa)

Synnyttäneille (keskustassa)

Aikuiselle & vauvalle

Lapsille

 

Ilmoittautuminen kursseille ja workshoppeihin: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen

Mindfulness Helsinki kevät 2019

Tutustuminen Mindfullness -menetelmään

Vallilassa lauantaina 2.3. klo 11:30 - 13.00 

Haluaisitko pysähtyä kuulostelemaan elämää tässä hetkessä, kaiken keskellä, rauhassa? Oletko kiinnostunut tutustumaan Mindfulness -menetelmään? Mindfulness -harjoitteet auttavat hiljentämään tahtia ja opastavat olemaan läsnä hetkessä. Mindfulnessin peruspilareita ovat yksinkertaiset, helposti opittavat, mietiskely- ja joogaharjoitukset, joissa keskeistä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu. Harjoitteissa keho, hengitys ja mieli yhdistyvät luontevaksi kokonaisuudeksi. 

Ihmismieli tarvitsee myös rauhallisia hetkiä, jolloin mieli ja aivot latautuvat ja uudistuvat. Kiireen hiljentäminen ja hiljentyminen auttavat myös kehoa palautumaan. Harjoittelun kautta opit tunnistamaan levon tarpeen ajoissa. 

Mindfulnessin avulla opit stressinhallintaa, ottamaan rennommin ja olemaan enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässäsi. Intensiivikurssin aikana saat työkaluja, joiden avulla helpompi hallita arjen hektisyyttä ja voida paremmin. Saat mukaasi kirjallisen kurssimateriaalin, jonka avulla voit jatkaa harjoittelua kotona.

 • Ohjaaja: Satu-Maria Ruotsalainen, MBSR Mindfulness-ohjaaja CFM®

 • Workshopin hinta 32 € (maksu laskulla tai liikuntaeduilla)

 • Ilmoittautuminen: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen

 • Workshop pidetään tunnelmallisessa Yoga Basen salissa Vallilassa, os. Päijänteentie 7. Paikalle pääsee raitiovaunuilla 1 & 7, sekä useilla busseilla (Mäkelänkatua pitkin, Vallilan kirjaston pysäkki). Lähin metroasema sijaitsee 500m päässä Sörnäisissä.

Olet sydämellisesti tervetullut tietoisen läsnäolon äärelle, juuri sellaisena kuin olet!

hyvinvointiaamu vauvat

Ihana hemmotteluaamu ja liikuntastartti kevääseen!

Mama&Baby Hyvinvointiaamu

Hakaniemessä maanantaina 11.3. klo 10:30 - 12.00

Ihana tapa aloittaa uusi viikko ja suunnata ajatukset tulevaan kevääseen! Tule nauttimaan hedelmiä ja muuta pientä naposteltavaa sekä raikasta juotavaa yhdessä muiden samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa. Tilaisuuden ohjaa äitiysfysioterapeutti Sonja Toivola, joka kertoo, näyttää ja opastaa, miten mm. tukea kehon palautumista synnytyksen jälkeen, miten treenata vatsalihaksia ja lantionpohjaa ja millaisia asioita olisi hyvä huomioda omassa kehossa ja toiminnassa vauva-arjesssa.

Sonja ohjaa liikuntatuokion ja saat mukaasi kirjalliset kotiohjeet, joiden avulla voit jatkaa harjoittelua kotona. Ohjaaja vastaa myös mielellään kysymyksiin liikuntaan ja palautumiseen liittyen.

Tilaisuudessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • vatsalihasten erkauma, miten tunnistan ja edesautan palautumista (halukkaille ohjaajan tekemä karkea arviointi)
 • liikunta raskauden jälkeen (suositukset ja käytännön harjoittelua + kotiohjeet)
 • lantionpohjan treenaaminen (tietoa ja käytännön harjoittelua + kotiohjeet)

 

 • Ohjaaja: äitiysfysioterapeutti ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä sertifioitu Barre-ohjaaja (IBBFA) Sonja Toivola
 • Workshopin -hinta 32 € (maksu laskulla tai liikuntaeduilla)
 • Ilmoittautuminen: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen
 • Workshop pidetään tunnelmallisessa ILOTriben salissa Hakaniemessä, os. Siltavuorenranta 16. Paikalle on n. 10 min kävelymatka Rautatieasemalta ja Hakaniemen metroasemalta, Kaisaniemenpuiston pysäkiltä 2 min.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan nauttimaan hyvää tekevästä liikunnasta ja naposteltavasta toisten äitien seurassa!

vatsalihasten erkauma

Hetki omaa aikaa ja opastusta tehokkaaseen ja turvalliseen treeniin!

Vatsalihasten erkauma & lantionpohja -workshop

Keskustassa tiistaina 19.3. klo 17:30 - 19.30

Oletko miettinyt, onko sinulla vatsalihasten erkaumaa? Tiedätkö miten lantionpohjan lihaksesi toimivat? Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin Sonja Toivolan pitämässä workshopissa käydään läpi lantionpohjan hyvinvointia, miten lantionpohjan lihaksia käytetään oikein ja rentoutetaan, mikä on vatsalihasten erkauma ja koska kannattaa hakeutua fysioterapiaan.

Lisäksi halukkailta lantionpohjan lihasten toimintaa voidaan tutkia ultraäänellä alavatsalta ja vatsalihasten erkaumaa arvioida pintapuolisesti käsin tunnustellen. Pienessä ryhmässä voi esittää kysymyksiä, ja ryhmässä tehdään yhteisesti keskivartaloa ja lantionpohjaa aktivoiva treeni.


Tervetuloa mukaan äitien omaan iltaan, keskittymään hetkeksi oman hyvinvoinnin äärelle!