BabyPilates n. 0-7 kk

BabyPilates on äidille suunnattu synnytyksen jälkeiseen palautumiseen keskittynyt tunti, vauvat huomioon ottaen. BabyPilates-kurssille voi osallistua pian synnytyksen jälkeen oman voinnin mukaan tai niin pian kuin lääkäri antaa siihen luvan. BabyPilateksessa tehdään tehokkaita ja turvallisia harjoitteita etenkin keskivartalon ja lantionpohjan lihaksille. Ohjaaja ohjaa tarvittaessa myös vaihtoehtoisia liikkeitä ja alkuasentoja. Tunnilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja kehon vahvistamiseen ja huoltamiseen huomioden raskauden ja synnytyksen aiheuttamat muutokset kehossa. Vauvat voivat olla mukana osassa liikkeistä, esim. aikuisen vatsan päällä tai pötköttelemässä jalkojen päällä. Jokainen voi itse soveltaa liikkeitä ja sitä, ottaako lapsen mukaan vai viihtyykö lapsi esim. vieressä matolla. Tunneilla edetään rauhallisesti, pienten ehdoilla. 

Pilates-harjoittelun hyödyt

Pilates -harjoittelu auttaa kehoa palautumaan raskaudesta, parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä lisää liikkuvuutta.

Miksi osallistua BabyPilates -kurssille?

BabyPilates tarjoaa synnyttäneille äideille vuorovaikkutteista liikuntaa vauvan kanssa miellyttävässä rauhallisessa ympäristössä. Lapsi saa pienestä pitäen tuntea liikunnan iloa oman vanhemman kanssa. BabyPilateksen tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä ja lisätä kehonhallintaa. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeää. Raskauden aikana vatsalihakset venyvät erilleen vatsan kasvaessa. Vatsalihasten välisen kalvon palautumista tulisi odottaa ennen pinnallisten lihasten harjoittelua. Syviä vatsalihaksia sen sijaan tulisi harjoittaa heti synnytyksen jälkeen. Kurssilla ohjataan oikeiden lihasten aktivoimista keskivartalon hallinnan parantamiseksi. Keisarinleikkauksen jälkeen vatsalihasten kuntouttaminen on ensisijaisen tärkeää. BabyPilateksessa opetetaan käyttämään vatsalihasten syvimpiä kerroksia ja lantionpohjan lihaksia hallitusti ja oikea-aikaisesti.

Lantionpohjan harjoittelu on osa BabyPilatesta

Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yleisiä synnytyksen jälkeen. BabyPilates -tunneilla harjoitellaan oikeiden lihasten löytämistä ja pyritään palauttamaan lantionpohjan toiminta ennalleen. Harjoittelulla voidaan vähentää synnytyksen jälkeistä virtsankarkailua. Lantionpohjan lihaksia tulisi vahvistaa myös keisarinleikkauksen jälkeen. Vaikka lapsi ei ole syntynyt lantionpohjan kautta on raskaus itsessään rasittanut lantionpohjaa sikiön painon ja hormonien vaikutuksesta.

Myös pakaralihasten vahvistaminen on tärkeää. Lantio on venynyt raskauden lopulla ja alatiesynnytyksessä. Pakaralihasten avulla lantion alueen liitokset saavat tukea ja palautuvat nopeammin.

Pilateksen vaikutus

Pilatesharjoittelu vähentää synnytyksen jälkeistä virtsankarkailua, tehostaa kehon palautumista synnytyksestä ja raskaudesta ja auttaa käyttämään keskivartalon syviä lihaksia oikein. Synnytyksen jälkeen liikunta on tärkeää kehon palautumisen lisäksi myös mielenvirkeyden kannalta. Yleensä liikkuvat äidit myös nukkuvat paremmin.

Seuraavat kurssit:
Syksyllä 2018 Metsälässä ja Kampissa
Ajankohta: katso aikataulusta
Ilmoittautuminen: www.kirppanat.fi/ilmoittautuminen

iStock_000011967689XLarge_syv.jpg