Hypopressive synnyttäneille

Kirppanat goes HYPO!

Tiesitkö jo tästä? Hypopressive- tekniikka on aivan uusi ja erilainen tapa harjoittaa keskivartalon lihaksistoa.

Hypopressive on erityisesti synnyttäneiden naisten kuntoutukseen kehitetty hengitys- ja asennonhallinta harjoittelutapa. Hengitystekniikkaan sisältyvät hengityksen pidätys ja "valesisäänhengitys"; näin saadaan aikaan vatsakontelon painetta vähentävä imukuppimainen efekti. Tämä alipaine saa lantion elimet kohoamaan ja aktivoitumaan. Hypopressive kuntouttaa ja ennaltaehkäisee lantionpohjan ongelmia, kuten virtsankarkailua ja laskeumia, sekä parantaa ryhtiä ja hengityskapasiteettia. Tekniikkaa käytetään laajasti myös suorien vatsalihasten erkauman kuntoutuksessa. Lisäksi lantio hakeutuu neutraalimpaan asentoon ennaltaehkäisten kipuja, parantaen ergonomiaa ja vahvistaen keskivartaloa.

Lauantain tutustumiskurssilla opettelemme yhdessä perusteet: opit perustekniikan hengitykseen ja asentoihin, sekä harjoituksia, joiden avulla voit jatkaa treenamista myös kotona kurssin jälkeen. Hieman teoriaa ja paljon käytännön harjoittelua - näin perehdymme alipainetekniikan maailmaan.

Pienryhmässä jokainen osallistuja saa henkilökohtaista ohjausta. Harjoittelu ei sovi, jos olet raskaana, kärsit korkeasta verenpaineesta tai sydänsairauksista.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti Maija Sinisalo. Maija on erikoistunut äitien hyvinvointiin ja lantionpohjan toiminnallisuuteen. Maija pitää myös äitiysfysioterapian vastaanottoa Itäisellä Teatterikujalla: www.dogood.fi

hypopressive helsinki.jpg